Betöltés...
 

Önéletrajz

Önéletrajz

200x200_100_3906.JPG A középiskolai tanulmányok befejezése után a Debreceni Orvostudományi Egyetemen szereztem általános orvosi diplomát 1992-ben.

Ezt követően 6 évig a miskolci Gyermekegészségügyi Központ-ban dolgoztam a gyermekgyógyász szakvizsga megszerzése előtt különböző specialitású osztályokon. Kiemelt területem a neonatológia volt.

Gyermekgyógyász szakvizsgát 1997-ben szereztem.A szakvizsga után a gyermekkardiológia irányában specializálódtam és 1998-tól a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központjának munkatársa vagyok.

A gyermekkardiológiai szakvizsga előtt, 1999-től számos külföldi továbbképzésen vettem részt, elsősorban az echocardiographia és a szívkatéterezés területén. 2000 áprilisától egy évig teljes munkaidőben a hamburgi egyetem gyermekkardiológiai osztályán álltam alkalmazásban (Krankenhaus-Universitäts Eppendorf, Kinderkardiologie).

2001-ben szakvizsgáztam gyermekkardiológiából. Ezt követően speciális területem a szívkatéteres vizsgálatok és az echocardiographia (különösen a szívsebészeti műtőben végzett nyeletéses ultrahang vizsgálatok) voltak. Rendszeresen végzek (évi 150-180) diagnosztikus és terápiás szívkatéteres vizsgálatokat. Utóbbiak során a szívműtétet helyettesítve pitvari sövényhiányok, nyitva maradt Botallo vezetékek zárására, billentyű- és értágításokra kerül sor a szívkatéteres laboratóriumban.
2003-tól, rövid Atlanta-i továbbképzés után a korábbiakon túlmenően a gyermekkori szívelégtelenséggel kezdtem foglalkozni, majd 2006 februárjától 1 évig a berlini szívközpont szív- és tüdőtranszplantációs osztályán (Deutsches Herzzentum, Berlin, Transplantationsstation) dolgoztam teljes munkaidőben.

2007-ben, Berlinből hazatérve elkezdtük a gyermekszívtranszplantációs programot, melynek a koordinátora vagyok. 2008-tól a gyermekszívtranszplantációs programhoz kapcsolódva gyermekkori műszív program indult, az ezt irányító munkacsoportnak szintén tagja vagyok.

5 éve a gyermekkori pulmonalis hypertóniában szenvedő betegek kezelésével is foglalkozom. 4 éve egy nagy nemzetközi vizsgálat keretében speciális gyógykezelést nyújtunk az igen súlyos betegségben szenvedő gyermekeknek.

Tagja vagyok a hazai Kardiológiai Társaságnak, tavalyi évtől a Gyermekkardiológiai Szekció titkári feladatait látom el. Ezenkívül a Gyermekgyógyász Társaság, a Transzplantációs Társaság, illetve az Európai Gyermekardiológusok Társasága (AEPC) és a Nemzetközi Szív és Tüdőtranszplantációs Társaság (ISHLT) tagságával rendelkezem.
Angol és német nyelven gyermekkardiológiai gyakorlatot tartok a Semmelweis Orvostudományi Egyetem külföldi hallgatóinak.